Tävlingar för katter?

Att det hålls mängder av tävlingar för hundar är knappast någon nyhet. Men tävlingar för katter är lite mer annorlunda. När det kommer till tävlingar för katter handlar det nästan alltid om utställningar. För precis som att det finns mängder av hundraser, finns det även gott om olika kattraser. På utställningarna kommer kattägare med sina fyrbenta vänner från hela landet. Många kommer även utanför Sveriges gränser för att få vara med och visa upp sina katter. På Svenska Mässan i Göteborg hålls ibland en stor kattutställning med hundratals katter.

En kvinna som ställer upp sin katt här är Inger Gjerull från Sarpsborg i Norge. Inger bär leopardfärgat från topp till tå för att matcha sin kattras Ocicats. Just Ocicats är en väldigt smart och aktiv kattras och Inger menar på att detta även stämmer in på sig själv. Kattutställningen i Göteborg kallas för Scandinavian Winner Show och är faktiskt en av de största kattutställningarna i Sverige. För många deltagare är det viktigt att katten ska komma så högt upp på prispallen som möjligt och vinna stora prispengar. Men för de flesta handlar det mest om gemenskap och det sociala. Inger tycker att man träffar mycket trevligt folk under utställningarna och att det är detta som är det roligaste. Just på den här utställningen har Inger med sig fyra stycken Ocicats. Förutom att kattrasen är vacker att se på är Ingers katter även duktiga på att apportera och att de faktiskt kan öppna dörrar.

Ställ upp i tävlingar med katten

Om du själv tycker att detta med kattutställningar och tävlingar för katter verkar roligt kan du också vara med. Du behöver inte ens ha en raskatt för att få ställa upp i dessa tävlingar, även bondkatter är välkomna. För dig som inte har en katt kan tävlingar för katter vara en utmärkt plattform för att träffa trevliga kattägare och även få en idé om vilken kattras du gillar mest. Kanske träffar du även någon som till och med har kattungar till salu.

Tävlingar för katter förekommer i form av kattutställningar